Miljø-rus av snus

Orker du ikke lese? Null stress! Her en en lydblogg

Snus, prell, schni, snæss, tobakksposer har vært en del av livet mitt fra en ganske ung alder til den dag i dag. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er utrolig avhengig av den lille posen som sirkulerer tobakk og annen faenskap rundt om i blodet mitt. Så hvorfor jeg snuser nå er ikke så mye å snakke om, men å se på hvorfor en 13 år gammel rabagast starta med det er noe helt annet.

Enderim:
Ung og lovende
Dum og grovere

Faktor 1: Kapteinen med general

Jeg har klare minner av bilturer på vei til hytta vår i Trysil hvor lyden av motorveien med jevne mellomrom ble sluppet inn i bilen. Da skulle nemlig pappa kaste ut et treretters måltid med general løs pudding servert på veikanten som en og annen elg kunne forsyne seg av. I familien vår er det få som ikke snuser eller har gjort det, og kapteinen oppdro meg med en snusleppe. Det var ikke bare pappa da, alle bestekompisene hans og min 8 år eldre bror hadde utstående lepper. Dette gjorde snus på en måte til et symbol på å være mann og å bli mann, noe som ble forsterket av at de voksne fortalte om hvor farlig det var.

Enderim: Som ingen alltid sa
Du får vann fra fjellkilder
Du får snuslyst fra forbilder

Faktor 2: Snus = oppmerksomhet = popularitet

Nordstrand er et hierarki uten like med rappkjefta pappagutter som kriger om sosial
status. Jeg var ikke noe unntak, eller rettere sagt, jeg VILLE ikke være noe unntak. jeg måtte absolutt være en del av den «kule» gjengen, akkurat som i film! Det var alle mot alle i denne krigen og jeg hadde et hemmelig våpen. Jeg vil vel egentlig ikke si at snusen var til noe særlig hjelp når jeg ser tilbake på det, for det eneste jeg har lært fra denne tiden er hva man ikke burde lære. Sånn liker jeg å tro at de fleste sin tidlige ungdomstid var, noe man er flau over. Uansett så var denne krigen etter oppmerksomhet utrolig usunn for alle involverte, og det eneste som sitter igjen den dag i dag er merkene etter en snusboks i lomma og en litt forvokst overleppe

Enderim:
Er du flau over tanker eller kropp?
Skyld på stedet du vokste opp

Faktor 3: Jeg tar «hjerne» en snus!

Jeg kan jo ikke benekte for hvem som egentlig har skylden i alt dette … Nemlig STATEN, nei da, jeg mener jo selvfølgelig meg selv. Jeg var fullt klar over at snus ikke var bra og at jeg var for ung, men jeg endte med å gjemme boksen i bokseren uansett. Denne historien hadde jo vært utrolig kjedelig uten litt overdramatisering og beskyldninger. Jeg vil vel nesten påstå at vi trenger litt krydder for at måltidet skal interessere oss, og at det er sånn hjernen vår fungerer! Jeg kan jo ikke snakke for alle selvfølgelig, bare meg selv. Uansett så setter jeg pris på at du tok deg tid til å lese dette innlegget, uansett om du snuser eller er en nerd.

Enderim:
skal du fortelle en historie uten å feile?
Bare drit i å se deg i speilet.

0 thoughts on “Miljø-rus av snus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *